Lees hier een leuk verslag!

Gebakken honingcrème bedekt met speculaas!
door Gabriël van Rosmalen & Max Bartman uit 2F

Hallo, wij, Gabriël en Max, hebben meegedaan aan het Muli-Culti Cooking project. Ons team was verdeeld in 3 groepen: de koks, de vormgevers en de journalisten.

De koks (Tommaso & Gabriël): maakten het gerecht.
De vormgevers (Remy & Max): bedachten vormgeving van de tafel.
De journalisten (Kamiel & Ywen): interviewden een persoon uit het land dat je was toegewezen.

Toen we maandag alle informatie hadden gehoord van hadden we meteen al zin om aan het project te gaan werken. We hadden onze taken dus al ingedeeld en deden wat we moesten doen: de koks zochten een recept uit, de vormgevers bedachten alvast hoe de tafel eruit zou moeten zien en de journalisten bedachten welk persoon zij zouden interviewen. We hadden als land Engeland toegewezen gekregen en waren druk bezig met onze plannen op maandag.

Dinsdag uit school gingen de twee koks alle ingrediënten kopen om de volgende dag meteen aan de slag te kunnen. We konden met € 7,50 makkelijk rondkomen en hielden zelfs nog over, wat we hiermee gedaan hebben houden we voor onszelf. De vormgevers hadden eigenlijk niet zoveel gedaan en waren een beetje lui. De journalisten hadden deze dag een interview geregeld en meteen dezelfde dag afgelegd met de van afkomst Engelse tuinman van Ywen (naam onbekend). Deze hadden we de volgende dag verwerkt in onze presentatie.

Woensdag was de dag dat we naar het huis van Max gingen om daar te koken en de andere dingen voor te bereiden. Tommaso en Gabriël gingen meteen naar de keuken na wat drinken van de gastvrije Max te gekregen te hebben. De geweldige koks Gabriël en Tommaso waren al een tijdje bezig in een lekker geurende keuken (met hulp van de moeder van Max). De vormgevers waren ook al druk bezig met knippen en plakken en waren al klaar met een aantal dingen zoals een miniatuur rode dubbeldekker en de Engelse vlag. De journalisten hadden hun interview op de computer uitgewerkt en waren vrij snel klaar. Toen de koks ook klaar waren kwamen ze naar de vormgevers om te helpen. Ook de journalisten kwamen. Dit leverde een paar mooie foto’s op. Nadat alles tot in de puntjes was voorbereid werd het dan eindelijk tijd om het resultaat te gaan proeven. De gebakken honingcrème bedekt met speculaas smaakte iedereen heerlijk. Dat was dus goed staaltje vakwerk van Tommaso en Gabriël. Daarna is iedereen naar huis gegaan behalve Max en Gabriël die nu dit stukje aan het schrijven zijn.

Voor morgen zit de spanning er natuurlijk goed in om te kijken wat de jury van het algemene plaatje vindt. Tuurlijk wil iedereen uiteindelijk terecht komen in het Hilton. En dan bedoelen we natuurlijk niet in Paris Hilton, hoewel we dat ook wel leuk zouden vinden.