Docenten VO

img_4158

“GEWELDIG!!
Zeer enthousiaste reacties en we gaan het zeker elk jaar gebruiken!” Jenita Hulst projectleider Het Groene Lyceum locatie Almelo.

“Het is een project dat zich uitstekend leent voor vakoverstijgend projectonderwijs.
De leerlingen leren samenwerken, koken, proeven, voedingsleer, gezondheid, interculturaliteit, uitwisselen, vormgeven en presenteren.
Doordat onze leerlingen bezig waren allereerst te zoeken naar de achtergronden van het te bereiden eten, kwamen ze in contact met de soms rijke traditie die een cultuur eigen is.
Ze interviewden hun ouders en grootouders of stelden hun vragen aan een restauranthouder die kookte volgens de traditie van hun land van keuze. Verrast en verrijkt wisselden ze op school hun ervaringen uit, zodat er voor iedereen een rijke leerervaring ontstond.”
Ron Camphuijsen, rector Hervormd Lyceum Zuid te Amsterdam.

“Het project is enorm positief ontvangen door de docenten. Leerlingen worden uitgedaagd te excelleren. Het is een prima insteek op leren samenwerken en overleggen. ook de vorm, een wedstrijd met finale spreekt kinderen aan. Inhoudelijk biedt het aan leerlingen de mogelijkheid zich eens echt te verdiepen in een andere cultuur, wat gezien wordt als erg belangrijk en nuttig.” Docententeam Hilfertsheem Beatrix te Hilversum.

Multi Culti Cooking kan op scholen in heel Nederland worden uitgevoerd.

Wij leveren het lesmateriaal en bij de 5-daagse uitvoering begeleiden we de scholen bij de voorbereiding en uitvoering van het project op school. De 2-daagse uitvoering kunnen scholen zonder begeleiding doen.
Wij kunnen ook in overleg met de school een finale in een restaurant organiseren.